Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας και τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της.
Μπορείτε να ρυθμίσετε τις επιλογές σας για τα cookies χρησιμοποιώντας τις καρτέλες στο αριστερό μέρος.
Στη νησιωτική Ελλάδα, οι Κυκλάδες, ένας τόπος ξερός, που από ψηλά μοιάζει άγονος ενώ στο έδαφος αποκαλύπτονται θησαυροί, κρύβουν μικρά ακατέργαστα διαμάντια της τυροκομίας, τυριά που δύσκολα θα συναντήσετε για δεύτερη φορά. Αναζητήστε στα μικρά ψαροχώρια λιαστό χταπόδι και κοπανιστή πιπεράτη. Πιάστε κουβέντα με τους ντόπιους, που θα σας αποκαλύψουν τους γλυκοαφρίζοντες κόλπους που σφύζουν από θαλασσινή ζωή. Η τοπική παραδοσιακή κουζίνα σίγουρα θα σας χαρίσει δυνατές συγκινήσεις.
Και φυσικά, οι Κρήτες, οι αυτουργοί μιας ταπεινής μαγειρικής, που χαρακτηρίζει έναν πολιτισμό. Άγρια χόρτα, καλό ελαιόλαδο, μια καλή ψαριά και άφταστη τυροκομία. Αναπνεύστε ρίγανη και θυμάρι, δενδρολίβανο και την αλμύρα της θάλασσας, από το Αιγαίο μέχρι το Λιβυκό. Γεύσεις και μυρωδιές της Κρητικής διατροφής, μία από τις πιο υγιεινές και γευστικές διατροφές στον κόσμο, αφηγούνται το ατέλειωτο ταξίδι στα μυστικά του μεσογειακού φαγητού.
Πηγή: https://www.discovergreece.com/