Τήνος - Μοναδική Τοποθεσία | Vathi Bleu Private Villas

Εξερευνήστε την τοποθεσία!

Το νησί που τα έχει όλα! Η Τήνος είναι ένα νησί που αξίζει να επισκεφθείτε, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και όλο το χρόνο.

Ανέγγιχτη ακόμα από το μαζικό τουρισμό διαθέτει πανέμορφα τοπία και διακοπές για όλα τα γούστα. Με περίπου 36 πανέμορφες παραλίες, παραδοσιακά χωριά με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τοπικά προϊόντα και ελληνικές γεύσεις, νυχτερινή ζωή που δεν απογοητεύει, ζωντανά έθιμα όλο το χρόνο και άπειρες δραστηριότητες για τους λάτρεις της περιπέτειας αποτελεί σίγουρα έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό.

Οι παραλίες του νησιού συνδυάζουν το γήινο τοπίο με καθαρά νερά. Επισκεφθείτε τον Άγιο Σώστη, μία από τις πολυσύχναστες παραλίες της Τήνου, με ρηχά και κρυστάλλινα νερά, απολαύστε την άγρια ομορφιά της παραλίας Λιβάδα και βουτήξτε στα καταγάλανα νερά του Αγίου Φωκά, της μεγαλύτερης παραλίας του νησιού.

Το φυσικό τοπίο της Τήνου χαρίζει στους επισκέπτες απέραντη ομορφιά και είναι ιδανικό για πολλές δραστηριότητες.

Τα μονοπάτια της είναι ιδανικά για πεζοπορία και οι παραλίες της ένα τέλειο τοπίο για rib cruising, ενώ διαθέτουν ένα μαγευτικό βυθό που πολλοί καταδύτες προτιμούν.

Η Τήνος έχει νυχτερινή ζωή χτισμένη γύρω από την παράδοση και το ελληνικό φαγητό.

Σε όλη τη Χώρα, αλλά και στους οικισμούς και τα χωριά του νησιού θα βρείτε ταβέρνες και εστιατόρια με εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις, από τοπικά προϊόντα της Τήνου.

Η τέχνη ήταν και είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής των κατοίκων της Τήνου, ένα νησί από το οποίο προέρχονται μεγάλοι καλλιτέχνες της νεότερης ελληνικής τέχνης. Επισκεφθείτε το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, όπου στεγάζονται έργα των φημισμένων παγκοσμίως Γύζη, Χαλεπά, Βιτάλη, Σώχο και Φιλιπότη.

Σε όλη την Τήνο θα βρείτε μουσεία αφιερωμένα στις τέχνες του νησιού και κατά περίπτωση, όπως το Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά, σε γνωστούς καλλιτέχνες του νησιού.

Εκτός από τέχνη, το νησί είναι πλούσιο και σε ιστορία. Το ίδιο το όνομα του νησιού έχει ρίζες από τα προϊστορικά χρόνια, αφού το νησί κατοικείται από εκείνη την εποχή.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στη Χώρα, θα βρείτε ευρήματα από την αρχαιότητα και από το Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, ο οποίος βρίσκεται στο χωριό Κιόνα και χρονολογείται από τον 5ο αι. π.Χ.
Εννοείται πως δε θα μπορούσε να λείπει το φημισμένο Πάσχα της Τήνου καθώς και τα έθιμα γύρω από την Εικόνα της Παναγίας. Όσοι ενδιαφέρονται για τη χριστιανική παράδοση της Τήνου, σίγουρα θα λατρέψουν τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εκτός από τις παραδόσεις του Πάσχα, στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζεται η εύρεση της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας με το έθιμο «Φαναράκια».

Οι μαθητές ξεκινούν από τα σχολεία τους κρατώντας φαναράκια και καταλήγουν στο Ναό της Παναγίας. Στις 23 Ιουλίου γιορτάζεται σε όλο το νησί το όραμα της Αγίας Πελαγίας που οδήγησε στην εύρεση της εικόνας της Παναγίας.

Όπως και να θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας ένα είναι σίγουρο: η Τήνος θα σας μαγέψει από την ομορφιά του, θα χαλαρώσετε στις παραλίες του, θα έρθετε σε επαφή με τις παραδόσεις, την ιστορία και την τέχνη και θα περάσετε αξέχαστες διακοπές.

Θέλω να κάνω μια κράτηση
από έως για και